perjantai 26. joulukuuta 2008

Uusivuosi

Pian koittaa silmäkirurgian kulta-aika, jolloin roomalaiset kynttilät räiskyvät ja silmävammat puhuttavat. Rahaa palaa kirjaimellisesti satojatuhansia euroja savuna ilmaan, silmäkirurgien ja lääkintähenkilökunnan palkkojen vielä tästä summasta puuttuessa.
Siinä ylevässä 3 promillen humalassa sytytetään tulilanka padan alle ja tuiskahdetaan päälle kengännauhoihin kompastuen. Sitten ihmetellään. Missä suojavarusteet, missä tulityökortti?
Allekirjoittanut vaan mielellään katselee, kun toiset ampuvat tienestinsä ilmaan ja kenties törttöävät siinä sivussa. Hinnastoja tutkineena voi aina todeta: Jaa, siinä meni 25€, tuolla posahti 30€ jne...
Oma lukunsa ovat ihmiset, jotka änkeävät johonkin ahtaaseen loukkoon Senaatintorille hakemaan ehdoin tahdoin silmävammoja ja mustelmia. Muistelmat olisi parempi hankkia vaikka dokaamalla ja telkkaria katsomalla, silmävammat jäävät pienemmiksi. No, omatpahan ovat silmänsä, jos pakko on kännissä paukutella senaatintorilla. Korppi paukuttelee vain henkseleitään ja puohtoräikkäänsä(*) ryystäessään oluttaan ihan jossain muualla kuin senaatintorin hujakoilla.
(*puohtoräikkä = [lapin murretta?] persreikä)
Köyhällä ei ole varaa paukutella muuta.
Mitäs teet, rahaa ei ole...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.