tiistai 9. joulukuuta 2008

Duuri

Kyllä. Duuri. Mutta mennään mollivoittoisesti, sillä kyseinen laitos on toiselta nimeltään työvoiman palvelukeskus. Ohjeistuksena lienee, ettei työ saa missään nimessä olla edes siedettävää, saati sitten mielekästä, etenkin kun on orjana verstaalla.
Muutenkin on tullut skenaariona mieleen Kyläsaaren kierrätyskeskus, joka oli ennen jätteidenpolttolaitos, jossa toimii Uusix-verstaat-niminen kombinaatio tuottaen enimmäkseen kierrätystavaroista käyttöesineitä.
Sinänsä hieno idea, vaan kierrättävät lomautetun työvoiman ja loppuunpolttavat virastoetiikallaan syrjäytetyn, mutta totuus esiin:
Suurin osa duunareista kyseisessä paikassa on kuntouttavassa työtoiminnassa, tarkoittaen 8€/arkipäivä, antaen (luovan) työpanoksensa tuotteeksi, josta ei tule edes tekijäpalkkiota, vaikka haluttu tuote olisi. Tai sitten tilaustuotteet, joista tekijä saa selkänsä kipeäksi ja helvetillisen allergiakohtauksen ilman inhimillistä kohtelua saati sitten korvausta kärsimyksistään.
Valitusoikeuttahan ei ole, jos duuriin kirjautuu, mutta ei paljon muitakaan mahdollisuuksia, sillä työkkäri ohjaa yhä herkemmin ihmiset luukuiltansa duurin luukuille.
Olen näkevinäni tuossa pienen ihmisoikeusloukkaukseen viittaavan tekijän... Alipalkattu työvoima, itseasiassa orjuutus, mutta EU:n rahamiehet ovat puhuneet. Orjuus on palannut.
Ei enää neekeriorjia, nyt orjuutetaan kotimaan alkuasukkaat!
Polttopulloja kehiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.