lauantai 27. joulukuuta 2008

Työnantajataho jyllää

Juu, väittävät kouluttautumisen olevan oiva keino työllistymiseen, mutta minkäs teet, kun koulutuspaikat eivät lisäänny samaan tahtiin irtisanomisten kanssa?
Onhan toki työkkärin järjestämiä "kuinka haen töitä" ym. hengen ja tiedon messuja vaikka eduskunnalle jakaa, mutta yhtä hyödyllisiksi molemmat ovat osoittautuneet.
Koko ajan saamme ilouutisia lukea lomautuksista, irtisanomisista, yt-neuvotteluista ja lamasta. Koskas media julkaisee suru-uutisia eduskunnan määrärahojen leikkauksista, edustajien puolittamisesta, avustajien lomautuksista ja puolueiden lakkauttamisista?
Sitä päivää odotellessa voinemme muistuttaa itseämme siitä, että valtamedia on politiikan voimankäyttöväline, poliittisesti värittynyt jo johtokuntansakin puolesta (vrt. YLE, SanomaOY, jne...)
Tosiasia työmarkkinoista kuitenkin on se, että nyt valta on työnantajalla ja rahalla. Työvoima on vain taakka, jolle on maksettava, helpommalla pääsee, kun antaa tulosvaroituksen, potkii työntekijät pellolle, hakee valtiolta tukea työllistämiseen ja jees, taas firma pyörii, muttei tarvitse maksaa työvoimasta. On tukityöllistettyä ja työharjoittelijaa, kuntoutettavia ja valmennettavia. Eipä muuta ku lapio kouraan ja paskaa lappamaan suon laitaan peruspäivärahalla. Tervemenoa köyhät, nyt saadaan pomolle uus Hummer Hi-Fi-vermein ja pimpattuna, vain 400 000 egee, mut ku ei tarvinnu työvoimasta pulittaa...
Näin se menee ja yt-neuvottelut sujuvat hyväveli-hengessä kaverien syödessä kahvin ja konjakin seuraksi jonkun sianpään akan kakkua, josta stokkakin sai jotain noottia...
Ahneus kukoistaa ja köyhät kyykkivät pulujen kanssa taistellen mummojen heittelemistä ryyneistä asematunnelissa vaikeasti häädettävinä kiusankappaleina, jotka valitettavasti kuuluvat katukuvaan, kun EU ei anna lupaa teurastaa moisia loisia.
Ei sieltä tunnelista kyllä pitkä matka eduskuntatalolle ole, eiköhän kilotonnin ydinlataus riitä häätämään loiset kolostaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.