lauantai 29. marraskuuta 2008

Aina väärällä puolella aitaa

Postimiehen piti kirjoittaa lisää ihmistyypeistä, mutta nyt on aika valoittaa hieman Oy Suomi Ab:n historiaa.

Suomi on kautta itsenäisen historiansa tehnyt typeriä ja aina vääriä valintoja. Jo ennen itsenäistymistä tehtiin yksi noista monista vääristä valinnoista, kun Suomi sitoutui sekä jääkäriliikkeen että monarkian kautta Saksaan (Suomen kuningashan oli hetkenaikaa Hessin Herttua Friedrich Karl) ennen kuin se otti ja hävisi ensimmäisen maailmansodan.

Pian 1920-luvulla Suomi lähti hyökkäyssotaan Neuvostoliittoa vastaan, joka tunnetaan Aunuksen sotaretkenä. Voitte vain kuvitella lopputuloksen.

Toisessa maailmansodassa Suomi teki taas sen mitä ei olisi pitänyt eli liittoutui Saksan kanssa ja jälleen kohtalokkain seurauksin. Fasismi tosin pääsääntöisesti hävisi (ainakin näkyvistä) hetkeksi tappion myötä.

Kylmän sodan aikaan Suomi joutui (tai halusi) sosialismin ikeeseen ja samalla Neuvostoliiton valtapiiriin. Tämä loppui vasta Neuvostoliiton hajottua.

1990-luvulta lähtien Oy Suomi Ab on pyrkinyt puhtaaseen kapitalismiin, ensin Thatcherismin ja sittemmin amerikkalaisen mallin mukaan. Molemmilla kerroilla on tullut taantuma tai lama, joka on melkein selättänyt Suomen.

Lyhyesti sanottuna. Aina kun Suomi sitoutuu johonkin (idioottimaiseen) hankkeeseen, niin se ottaa ja kaatuu. Kaatuukohan EU, nyt kun olemme sen jäsen. Nimittäin historialla on paha tapa toistaa itseään.

-Ruoskaa ja Sirkushuveja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.