keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Nepotismia eli Sukulaisen Suosimista!

Kuten tiedätte, nepotismi on vanhan ajan hallintomalli, jolloin kuninkaat suoraan sanottuna sukurutsasivat keskenään suurellä määrillä, jotta suku pysyisi vallassa mahdollisimman monessa maassa yhtä aikaa. Mm. Habsburgien suku hallitsi Eurooppaa rautaisella suvullaan useita vuosisatoja, niin että serkukset tappelivat verissä päin keskenään (Imperiumi toimi vuosina 1526-1804). Tähän ajan jaksoon mahtui useita suursotia (ajan mittapuun mukaan... Olihan ihmisiäkin huomattavasti vähemmän, kuin nykyään).

Kuten tiedätte, sisäsiittoisuus hallitsijasuvuissa aiheutti mm. Egyptin faaraoiden perinnölliset taudit ja Venäjän Tsaarisuvun verenvuototaudin. Kuitenkin vielä tänä päivänäkin nepotismi on valloillaan Mm. niinkin lähellä kuin USA:ssa, jossa milloin Kennedyt, milloin Bushit ovat rakentaneet imperiumia suvulleen (Lista ei jäisi tähän, mutta se olisi liian pitkä selittää).

Kuitenkin päivän ilta-aviisi antoi minun mielestä mielenkiintoista tietoa suomalaisesta nepotismista. Samaan Ruotsista lähteneestä sivusta on tullut lehden mukaan seuraavia vaikuttajia: Mannerheim, Svinhufvud, Ståhlberg, Halonen ja vaivaiset neljä kahdeksasta tämän hetken Presidenttiehdokkaasta (Lisäksi kulttuurivaikuttajia, kuten Sibelius, Topelius ja Kianto). Nimi on Sursill ja se näköjään hallitsee Suomea. Joku voi sanoa, että sattumaa, mutta kuten Kennedyjen-klaanissa, niin uskon suomessa olevan nepotismi järjestelmä, jossa ns. OK sukulaisia nimitetään oikeisiin virkoihin tai periaatteessa aivopestään lähtemään valtakunnalliseen päättämiseliittiin. Pitää kuitenkin muistaa, että suomalaisia on 5.2 miljoonaa ja 1500-luvulla n.250 000- 500 000, johtuen mustasta surmasta ja väestölaskennan puutteellisuudesta varsinkin raja-alueilla. Tästä johtuen tuolloin valta jakautui helpommin samoille suvuille. Varsinkin säätyjärjestelmästä johtuen, mutta nyt mennää vuotta 2011. Joku hullumpi voisi sanoa salaliittoa, mutta itse uskon nepotismiin, joka on ihmiselle luontainen piirre.

Nepotismia!

- Ruoskaa ja sirkushuveja nepotismin harrastajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.