tiistai 17. tammikuuta 2012

Ekonomista logistiikkaa?

Kuten olette jossain vaiheessa huomanneet, niin 'Postman is Back'. Kyllä vain... Postimies on pienen hairahduksen jälkeen eksynyt takaisin postin leipiin. Toisaalta tuo taksipaska oli kyllä vielä hirvempää... En tiedä onko 'tuntematon' muuttopalvelu pahempi kuin posti, mutta kyllä tämä taksin voittaa.

No niin siis takaisin asiaan. Itella kerskuu paketteja myöten (osoitelapun alakulmassa) olevansa vihreä kuljetus. Nohevaa propagandaa sanoisin. Jopa Josef Göbbels olisi innoissaan. Todellisuus on kyllä karumpi. Samaan paikkaan saattaa parhaimmillaan mennä 4 eri vuoroa, koska itellan LOKEn (Logistiikkakeskus Vantaalla) on paisunut yli isoksi eikä paketteja tule järkevästi, vaan tipoittain. (Onko vihreää että 25km tulee turhaa ajoa samoihin ositteisiin, koska LOKE ei toimi, niin kuin pitäisi.)

Noh, mutta nyt takaisn purnaukseen. Joku viheliäinen kettu päätti että Qwintet järjestelmä tullaan ottamaan käyttöön parin kuukauden päästä. Qwintet määrittelee GPS-signaalin kautta oletko oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Alright... Kuulostaa järkevälle (niin kuin vissiin Pekka Perusinsinöörin papereissa), mutta tämä tuo muutamia hieman huonoja asioita esiin. Eli koska pitää olla siellä missä kapula vaatii, niin lopputulos on se, ettei pikapaketteja voida jakaa aamuisin (Siis K.O. Pekka Perusinsinööri on määrännyt vientipaikkojen kellonajat, ilman konsultaatiota kuljettajilta.) On hankala olla monessa paikassa yhtäaikaa + Pitäs vielä jotenkin saada nuo pikapaketitkin perille. Hyvä esimerkki on että Qwintetin mukaan minun pitäisi olla eräässä firmassa klo 7.30-8.00. Muuten hyvä, mutta firma aukasee ovensa klo 7.45 ja pitäisi vielä olla samaan aikaa 3 km päässä ottamassa posteja jakelusta muille firmoille (PS. Jakelu ei ole valmis ikinä ennen klo 8.00) Loppu tulos on kaaos. Testissä Hakaniemessä todettiin, että 5 ylimääräistä kuljettajaa tarvitaan, jotta vanha toimivuus saataisiin takaisin. Ja jos lähdetään ajatuksesta, että POK (Postikeskus)jakaa yli ½ Helsingin paketeista, niin paljonko tarvitaan lisää miehiä / kalustoa. Vain Herrat tietävät, jos hekään.

PS. Muistakaa Itellan Green delivery ensikerran kun postimies on ovella pakettinne kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.