keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Väsymystä ja syystä

Kun ihminen on tarpeeksi väsynyt, on hänellä monia selviytymistapoja väsymystä vastaan. Syy miksi on väsynyt, usein jää noiden kahvien, pirien etc. jalkoihin. Jostain kumman syystä väsymyksen syitä ei mietitä tarpeeksi. Fysiologiset syyt ovat tietysti tulevat useimmiten pieneen ihmis mieleen. Kilpirauhasen vajaatoiminta, sokeritauti jne. ovat loogisesti ihmisen ajatuksiin. Toisinaan nämä asiat ovat kuin ovatkin väsymyksen takana.

Kuitenkin itse olen huomannut ympäristötekijöiden olevan yhtä suuri vaikuttaja uupumukseen tai väsymykseen. Jos ympäristö ei anna ihmiselle mahdollisuutta levätä on univaje (tai pahimmillaan unideprivaatio) välttämätön tulevaisuus. Tästä päästäänkin asian ytimeen. Kaupunki elämisen suuri ongelma on remontit, joita on kokoajan. Kun itse lähden miettimään milloin olen viimeeksi kokenut kokonaisen kuukauden, niin ettei jonkin asteista remonttia ole tekeillä (Naapurit, HKL, Helsingin energia jne.) niin lopputulos oli viime vuoden marraskuussa (siis 11/2009).

Tänä vuonna remontteja on ollut ennätyspaljon muutenkin Helsingin alueella. Milloin 3-vuotta vanhat raitiovaunukiskot eivät kestä (?) tai milloin Helsingin energia availee katuja (ihan vain availun aiheuttaman huvin takia). Onko tämä nyt sitä elvytystä, kun rakennusprojektit laitetaan pakolla toimintaan vai miten yks' kaks' yllättäen kaikilla firmoilla on rahaa tai varauskanta samaksi kesäksi? Laitettiinko kaikki se elvytysraha infrastruktuurin parantamiseen (Ja samalla unenlaatuni heikentämiseen). Ja jos niin tehtiin, niin kiroan sinut Vuorelan poika sekä pienyritysten poljennasta että omasta univajeestani.

PS. Myös Angry Postman on asunut Vuorelan kylällä, niin kuin eräs valtionvarainministerimme.

-Ruoskaa Ja Sirkushuveja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.