maanantai 13. huhtikuuta 2009

Yle-vero

Kansamme eliittijoukkue on kaavaillut TV-maksun muuttamista YLE-veroksi, jota siis kaikkien veronmaksajien tulisi tuloistaan suorittaa valtiolle, jonka omistuksessa YLE on. Kysymys kuuluukin, mistä joutuu maksamaan. TV-lupaa (enkä edes koko toosaa) hankkinut, koska ohjelmistossa on niin paljon sellaista, josta ei edes perämetsien ernestori maksaisi. Kuka raavas mies katselee, kun toiset (karvattomiksi ajellut metroseksuaalit) uroot säntäilevät jonkun pallon tahi kiekon perässä? Monetkin, tunnustautumatta silti piilohomoiksi, vaikka pohjimmiltaan sitä lienevätkin, jos miesten katselu kiinnostaa. Hyi saatana.
Urheilun osuus on suhteettoman suuri, salibandyturnaukset, pesisliigat ja muut vievät aikaa kulttuurilta ja viihteeltä. Parhaaseen katseluaikaan saamme ylen kanavilta seurata, kuinka pohjanmaan pieruhierojat ottavat mittaa seinäjoen seipäistä. Ja sen perään ruåtsikieliset uutiset, homoja ja kiintiöneekereitä. Missä ovat laadukkaat dokumentit, laadukkaat viihdesarjat?
Radiopuolellakaan ei ylellä hyvin pyyhi, yritetään ratsastaa hiphop-aallonharjalla ja leikkiä suuren maailman formaattiradioasemia, kuuntelijoiden kustannuksella. Toisella kanavalla kerrotaan metsäsienen kasvutarina itiöstä koriin keräten, perään tietysti urheilu-uutiset seinäjoen mailajusseista ja muista tosi mielenkiintoisista asioista.
Tästä kaikesta paskasta saamme osin kiittää tekijänoikeuslaitoksia, sillä sellaisella materiaalilla yle yrittää kosiskella nuorisoa aalloilleen, huonosti onnistuen. Nyt satoa kerätään veroluonteisesti, sillä virheet ovat tehneet valtaisan loven ylen talouteen, jenkkiräp kun ei ole halpaa suomessakaan kuin torrentoimalla...
Tärkeimmät uutiset yleltä lienevät ministeriakkojen yllärihäät ja vauvauutiset. Urheilun ohessa, tietenkin. Voisihan tuota kansaltakin kysellä, notta mitä muuta haluaisivat katsoa kuin kotikutua, urheilua, kiintiöhomoja ja ruotsinkielisiä uutisia. Vaan eihän kansa mitään tiedä. On herrat ja narrit ja kansa. Narrit ehdottavat, herrat päättävät ja kansa nielee kaiken paskan. Toivottavasti se loppuu pian.
Etsiessäni teholukemia eri taajuuksilta, ei niitä löytynyt. Viime tietojen mukaan ylen käytössä oli yhtä kanavaa kohden ainakin 50kW lähetystehoa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Lähiradion (100,3MHz) lähetysteho on huikeat 100W... Kilpailustahan ei voi puhua, mutta kuinka saada kansan syvien rivien ääni kuuluviin kaiken sen hutun alta, jota yle tunkee?
Julmetun iso kirves olisi tarpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.