keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Juhannus?

Kaiketi jokainen muistaa vuosien takaisen juhannuksen, jolloin aurinko paistoi ja kokot kärysivät ympäri Suomen rantoja 24. kesäkuuta... Nythän se illuusio juhannuksesta on tuottavuuden nimissä siirretty viikonlopuksi, jolloin useimmiten myös sataa, kuten viime viikonloppuna saimme todeta.
Kohtuuden nimissä joulukin olisi siirrettävä viikonlopuksi, sillä Juhannus on kuitenkin tärkeämpi juhla suomalaisille, sillä se on kesän ainoa juhla, vaikka kristilliset sen omineet ovat, on se silti keskikesän juhla kaikkine pakanallisine riitteineen...
Kumma vain, ettei asiasta ole noussut isompaa meteliä, vaika aihetta olisi mesota EU-tasolle asti. Kuitenkin useimmat kristittyjen juhlat ajoittuvat viikonloppuun, kuten pääsiäinen pitkäperjantaineen, joka siis jaksetaan mainita joka yhteydessä, mutta "Jeesuksen syntymäpäivä" on aina 24.12, eikä jonakin tiettynä viikonpäivänä, joka olisi looginen jatkumo kuolinpäivän tavoin sijoittaa tiettyyn viikonpäivään. Juhannuksen siirto viikonloppuun on samanlainen isku kuin takaapäin lyöty pommi takaraivoon, sillä erotuksella tosin, että tämä isku tuntuu vuosia ja vuosia.
Kuitenkin varsinainen Juhannus (huomatkaa isolla kirjoitettuna!) on tänään, 24.6, joten allekirjoittanut juhlii tänään Juhannusta, sanokoot viranomaiset mitä hyvänsä.
Hyvää oikeaa Juhannusta! Ja sepalus kiinni vesillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.