perjantai 6. maaliskuuta 2009

Katsokaa peiliin!

Kansakuntamme eliitti eli hallitseva luokka on painavan sanansa sanonut kohuttuihin lakialoitteisiin, kansan tahdon vastaisesti. Oitis mieleen tulee vaihtaa moinen roskasakki, mutta muuttaisiko se mitään? Korpin nokka haistaa raadon käryn, kansakuntamme ylimystön kaapissa lienee luuranko poikineen.
Päätöksistä lemahtaa kabinettien sikarinsavuiset ja konjakinkäryiset illat, joissa lyötiin kättä päälle asian varmistamiseksi. Raha puhui painokkaasti ja vakuuttavin sanankääntein saaden haluamansa.
Kansan valtuuttamat päättäjät hyväksyivät istunnoissaan rahan lait.
Tässä kohdassa kannattaisi katsoa peiliin, mitä tuli äänestettyä. Onko edustaja kansan, vallan vai rahan edustaja? Useimmat ovat äänestäneet pärstäkertoimen ja julkisuuden mukaan "tuttuja" naamoja tai julkkiksia (joita konkarit vetävät kuin kelkkaa narusta), ajattelematta kytköksiä rahamaailmaan. Monet edustajistamme ovat samalla suurten firmojen edustajia. Salkut pullollaan osakkeita yms.
Jotkut ne ovat sinne äänestäneet. Myöskin äänestysjärjestelmämme suosii näitä "ääniharavia", sillä ääniähän ei jaeta yksilön saaman äänimäärän mukaan, vaan jonkin mystisen kaavan mukaan, mikä on omiaan vääristämään poliittista kenttäämme.
Ois kyl kirveellä töitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista.